Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Το συγκινητικό γράμμα της 6χρονης Ειρήνης στον Άι - Βασίλη

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το γράμμα της εξάχρονης Ειρήνης προς τον Άι - Βσίλη ... Επηρεασμένη από την κρίση που χτύπησε και τη δική της οικογένεια η μικρή Ειρήνη εύχεται να βρει η μανούλα της μία δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

"Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, θα ήθελα ένα δεντρόσπιτο και μια δουλειά για τη μαμά μου για να μη στεναχωριέται...," Ειρήνη 6 χρονών.

Και, όμως, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα. Τη χαρά, τη θλίψη αλλά και την… οικονομική κρίση! Και αυτό φαίνεται από τα γράμματα που στέλνουν προς τον Άγιο Βασίλη!

Για φέτος, λοιπόν, αυτό που ζητάνε από τους αγαπημένο τους "χοντρό κύριο, με την άσπρη γενειάδα είναι" –εκτός βέβαια από παιχνίδια- μια δουλειά για τους γονείς τους, περισσότερα χρήματα αλλά και να μην στεναχωριέται κανείς".

Με την αθωότητα που τα διακρίνει, τα πιτσιρίκια γράφουν και ζωγραφίζουν για τον Άγιο Βασίλη και περιμένουν με ανυπομονησία να τους απαντήσει. Αυτό θα γίνει όταν ανήμερα Πρωτοχρονιάς θα αφήσει τα δώρα που θέλουν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Βέβαια, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι φέτος ο Άγιος Βασίλης δεν έχει την… οικονομική δυνατότητα να τους φέρει πολλά και ακριβά δώρα, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Γι’ αυτό και -όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στα γράμματά τους- του δίνουν το περιθώριο να διαλέξει εκείνος για αυτά.

Τα γράμματα δημοσιεύει αυτούσια ο Ελεύθερος Τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου