Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Τα ξαδέλφια του αφαίρεσε ο Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για την εξαδέλφη του Ελένη, κόρη του προδικτατορικού στελέχους της Ενωσης Κέντρου και μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τόσο της ίδιας όσο και της αδελφής της Μαρίνας, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρόσονη οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο ελβετικό παράρτημα της HSBC.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι είναι ο πολιτικός που μπαίνει στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ. Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». 



Εισαγγελείς: Κάποιος στην Ελλάδα έβαλε χέρι στην αυθεντική λίστα
Οπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, τόνιζαν, οι γαλλικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η λίστα που έστειλαν τώρα είναι ίδια που παραδόθηκε πριν δύο χρόνια στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επομένως η αλλοίωση έγινε στην Ελλάδα.
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα δημιουργηθούν βάσιμες υποψίες ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα που παρέλαβε από την κυρία Λαγκάρντ και θα διωχθεί για κακούργημα (πλαστογραφία).

Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου