Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ... ΑΠΙΘΑΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


Έχουν ξεφύγει... Ο συριζαίος βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ προτείνει «Κοινοπραξία Ελλάδος – Τουρκίας» για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου με την δικαιολογία ότι θα είναι πράξη αντίστασης προς Ευρώπη και Αμερική! Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε προ ημερών σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. 
Ερωτηθείς για τις δυνατότητες συνεργασίας της χώρας μας με τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ο κ. Καραγιουσούφ, υπερασπίστηκε τη δυνατότητα ανάπτυξης διασυνοριακών συνεργασιών σε ένα μεγάλο εύρος επιμέρους τομέων, ενώ έφερε σαν παράδειγμα τη δυνατότητα συνεργασίας σε έρευνα και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου ή των πετρελαίων, που υπάρχουν στο Αιγαίο, χωρίς τη διαμεσολάβηση Ευρωπαίων και Αμερικανών.
Σε ερώτημα σχετικά με τις αντιδράσεις, που θα προκύψουν στην Ελλάδα από μια εμπλοκή και σύμπραξη της Τουρκίας στο Αιγαίο, υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη λογική επενδύουν οι Ευρωπαίοι, με αποκλειστικό σκοπό να αποκλείσουν την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Ενώ θα έπρεπε να υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια μια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έτσι ώστε το Αιγαίο να ήταν η περιοχή, που θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες και εκμετάλλευση του πετρελαίου, που υπάρχει, χωρίς τη διαμεσολάβηση των «εταίρων» μας. Το Αιγαίο, ελληνικό πέλαγος είναι, εντάξει μέχρι εκεί. Αλλά από τη στιγμή, που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας. Όνειρο θερινής νυκτός;», κατέληξε.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου