Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΛΙΑ

Το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά βρίσκεται στο βουνό Βροντού σε υψόμετρο 1600 – 1847 μ. και καταλαμβάνει τη βόρεια πλευρά της κορυφής του Αλή Μπαμπά, μέσα σ’ ένα δάσος από έλατα και οξιές. Η τοποθεσία είναι ιδιαίτερα ειδυλλιακή και αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κέντρο για να απολαύσει την μοναδική αυτή γοητεία του βουνού. 
Πρόκειται για ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο που αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους του νομού Σερρών, αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς συνδυάζει την γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές και ιστορικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής με την διασκέδαση. 
Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 27 χλμ. από την πόλη των Σερρών, 105 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 600 χλμ. από την Αθήνα. 


Ιδρύθηκε το 1978 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σερρών και από τότε λειτουργεί ανελλιπώς κάθε χρόνο. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πολύ καλή χιόνωση που διαρκεί πολλούς μήνες. Δεν είναι τυχαίο στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά διοργανώνονται κάθε χρόνο πανελλήνιοι αγώνες καταβάσεων και δρόμου αντοχής, περιφερειακά πρωταθλήματα, τοπικοί και άλλοι χιονοδρομικοί αγώνες. 
Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει μια πίστα καταβάσεων 1200 μ., μια πίστα δρόμων αντοχής – διάθλου 2500 – 5000 – 7500 – 10000 μ. και ειδικό χώρο εκμάθησης αρχαρίων. 
Επίσης, λειτουργούν 4 συρόμενοι αναβατήρες και ένα baby lift. Υπάρχει και δυνατότητα για νυχτερινό σκι στην κεντρική πίστα του κέντρου. 
Στις παροχές του κέντρου του κέντρου περιλαμβάνεται σχολή σκι, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, εστιατόριο, μπαρ, χώρος τροχόσπιτων και πάρκινγκ. 
Σας ενημερώνουμε ότι στο Λαϊλιά λειτουργεί και το ορειβατικό καταφύγιο Καραμπουρούνης που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 65 άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου