Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ»


Πήγε στις ΗΠΑ, ο Τσίπρας και η κουστωδία του, προσκύνησε τους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ και το αμερικανικό κατεστημένο, και επέστρεψε στη βάση του. Πως βρέθηκε ο Τσίπρας στην Αμέρικα; Επισήμως τον προσκάλεσαν τα Ινστιτούτα Brookings και Levy. Δείτε, όμως, τι ρόλο παίζει το Ινστιτούτο Λεβί, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση συνιστώσας του συνονθυλεύματος (από δημοσίευμα του καθεστωτικού «Βηματοδότη»):

«Σας είναι ήδη γνωστό ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο κ. Αλ. Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση για την ελληνική οικονομία που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και το Ινστιτούτο Λεβί. Αυτό που ενδεχομένως δεν σας είναι γνωστό, είναι ότι λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2012, η Αυτόνομη Παρέμβαση, η οποία είναι μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με το Ινστιτούτο Λεβί. «Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο ανήκει στο δίκτυο των φορέων που συνεργάζονται στενά με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ» ανέφερε η συγκεκριμένη ανακοίνωση καλώντας τη ΓΣΕΕ να ανακαλέσει τη συνεργασία του. Αναρωτιέμαι πώς σχολιάζει τώρα η συγκεκριμένη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ την εμφάνιση του αρχηγού της σε μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Λεβί. Άραγε διατηρεί τις ίδιες απόψεις;»

Και βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και οι υπόλοιπες), έκαναν… γαργάρα και το Ινστιτούτο Λεβί, και τα υπόλοιπα Ινστιτούτα, και τους ύμνους στον Ομπάμα, και τις… υποκύψεις στο ΔΝΤ, και τις κωλοτούμπες για το Μνημόνιο και τόσα άλλα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε κάποτε η συνιστώσα, μπορούμε να βγάλουμε το εξής ασφαλές συμπέρασμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο δίκτυο των φορέων που συνεργάζονται στενά με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ». Έχουν καμιά αντίρρηση οι… συνιστώσες;




ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου