Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ανάλυση “Επίκαιρα”: Η κόντρα της Χρυσής Αυγής με όλους



Η Χρυσή Αυγή εκτιμά ότι θα υπάρξει νέα προσπάθεια από τα άλλα κόμματα για να τεθεί εκτός νόμου
Μόλις έγιναν γνωστά τα επεισόδια στη Μανωλάδα και οι πυροβολισμοί κατά των εργατών από τους υπευθύνους της φυτείας, στη Χρυσή Αυγή επικράτησε προβληματισμός για το ποιοι ήταν οι δράστες και κυρίως για το ενδεχόμενο να συνδεθεί με το περιστατικό. Λίγο αργότερα και αφού είχαν βεβαιωθεί ότι οι δράστες δεν ήταν μέλη ή φίλοι του κόμματος, καταδίκασαν τους υπεύθυνους της επίθεσης αλλά και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης απασχολούσε παράνομα λαθρομετανάστες. «Αριστεροί και δεξιοί πολιτικάντηδες, δήθεν ανθρωπιστές, είναι συνυπεύθυνοι και για το δουλεμπόριο των αλλοδαπών και για τα τεράστια προβλήματα που προξενούν οι λαθρομετανάστες στον ελληνικό λαό», ανέφερε η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος, επιστρέφοντας στην Ιπποκράτους τη ρητορική των τελευταίων μηνών, ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου το ΠΑΣΟΚ. «Στα γεγονότα στη Μανωλάδα», ανέφερε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, «κανένα κανάλι και καμία εφημερίδα δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Να τεθεί το ΠΑΣΟΚ εκτός νόμου!».
Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής τέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλογίζει ότι έχει κρυφή μνημονιακή ατζέντα, με τον κ. Μιχαλολιάκο να δηλώνει γα τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν μιλάει πλέον για κατάργηση του Μνημονίου, αλλά για αναστολή του». Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή εκτός απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποίησε και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τη μεταξύ τους συνεργασία: «Όταν έγινε ο (πολιτικός) γάμος Τσίπρα - Καμμένου, τα ΜΜΕ πέρασαν την είδηση ότι η κακιά πεθερά (ο Λαφαζάνης και το «Αριστερό Ρεύμα» του συνονθυλεύματος) διαφωνεί, Ωστόσο, σε λίγες μέρες η κακιά πεθερά δήλωσε πως δεν είναι κατά του γάμου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα ακολουθήσει στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά, αλλά στροφή του Καμμενο-κόμματος προς τα αριστερά.».
Ανεβάζουν τους τόνους
Στη Χρυσή Αυγή, πάντως, εκτιμούν ότι θα υπάρξει νέα προσπάθεια από τα άλλα κόμματα για να τεθεί το κόμμα εκτός νόμου και ανεβάζουν οι ίδιοι προληπτικά τους τόνους. «Ας το πάρουν απόφαση: Στις εκλογές θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, θέλουν δεν θέλουν. Θα κηρύξουμε Ανένδοτο Αγώνα ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος. Θα βρουν απέναντί τους ένα εκατομμύριο Έλληνες. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Να σταματήσουν τις πονηρές σκέψεις, γιατί ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως. Να ξέρουν ότι οι Έλληνες Εθνικιστές είναι έτοιμοι για ό, τι χρειαστεί και για εξορίες και για φυλακές», ανέφερε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ακόμα ένα επεισόδιο της προσπάθειας να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή είδαν και στην εκδήλωση με θέμα «Η θεσμική απάντηση στο νεοναζισμό», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Μανιάτης, Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Γιαννακάκη). «Εκείνοι οι οποίοι παραβιάζουν κατά περίσταση το Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και στήριξή τους στην απόπειρα Βενιζέλου να τεθεί το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα εκτός νόμου», σχολίασαν. Με αφορμή τη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, η Χρυσή Αυγή βρήκε ευκαιρία να επαναφέρει τις καταγγελίες της κατά του πολιτικού συστήματος συλλήβδην ότι καλύπτει τη διαφθορά, ενώ την «τιμητική» του είχε πάλι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ο κατηγορούμενος», ανέφερε ανακοίνωση του κόμματος, «έχει αφήσει αιχμές για ευθύνες που βαραίνουν νυν στελέχη της τρικομματικής συγκυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου, που τόσο θράσος έχει να κουνά το δάκτυλο και να απευθύνει χαρακτηρισμούς στο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Ο Τσοχατζόπουλος είναι ένα πολιτικό πτώμα και η προβολή της δίκης του γίνεται για διαφημιστικούς λόγους. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει το όργιο της διαφθοράς και αφήνει στο απυρόβλητο τα δεκάδες ενεργά πολιτικά πρόσωπα που κατέκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο. Πολιτική κάθαρση σημαίνει: Όλοι οι κλέφτες στη φυλακή και τα κλεμμένα πίσω στον ελληνικό λαό».


xryshaygh.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου