Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Νέες μεταρρυθμίσεις και μέτρα προανήγγειλε ο Ράιχενμπαχ


Ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι «επενδυτές θα έρθουν όταν πιάσει η Ελλάδα πάτο», σηματοδοτώντας την περαιτέρω πολιτική ισοπέδωσης που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα και η οποία οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία. Αυτές τις ημέρες το ΔΝΤ και ο Ράιχενμπαχ έκαναν έλεγχο στην ελληνική οικονομία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα δοθεί η «επόμενη δόση» από την αέναη δανειοδότηση του ασθενή, που κρατείται επίτηδες σε καταστολή για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.

Ο Ράιχενμπαχ δήλωσε τώρα ότι έχει «σημειωθεί πρόοδος» και εστίασε στην «σημαντική μείωση του κόστους εργασίας», δηλαδή στους κομμένους μισθούς και τις συντάξεις. Εμφανίστηκε ικανοποιημένος, αλλά πάραυτα δήλωσε ότι θα απαιτηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, όπως η «βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος», όπου προφανώς εννοεί τα περαιτέρω μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Αν τα παραπάνω συνδυαστούν με το διάγγελμα του Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για ανάπτυξη την ίδια ώρα που ο συνέλληνας μας αυτοπυρπολούταν, μπορούμε να καταλάβουμε επακριβώς τι εννοούν και ο Σαμαράς και ο Ράιχενμπαχ με τον όρο «ανάπτυξη» και να ερμηνεύσουμε καταλλήλως την «ικανοποίηση» του δεύτερου. Και οι δύο όροι δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, αλλά με την μετάλλαξη της Ελλάδος σε προτεκτοράτο των πολυεθνικών εταιριών που «θα έρθουν όταν πιάσουμε πάτο», ώστε να αγοράσουν οικόπεδα έναντι πινακίου φακής, να οικοδομήσουν τα κτίρια τους με αλλοδαπούς εργάτες και εν τέλει να τοποθετήσουν υπαλλήλους με μισθούς πείνας να δουλεύουν για αυτούς.

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δόλια η προσπάθεια – κυρίως από τα «αντιμνημονιακά» ΜΜΕ – να παρουσιαστούν οι κυβερνώντες μας ως άχρηστοι, οπότε και να τους δοθεί πρώτον η «απαλλαγή λόγω βλακείας», αλλά και δεύτερον η ευκαιρία για επανεκλογή των κομμάτων τους, όταν δήθεν «θα έρθουν νέοι και ικανοί», οι οποίοι στην πραγματικότητα θα είναι τα νέα λαμόγια που θα αντικαταστήσουν τα λαμόγια που βγαίνουν στην σύνταξη. Οι κυβερνώντες μας δεν είναι ανίκανοι και άχρηστοι, αντιθέτων είναι ικανότατοι για την καταστροφή. Δεν έχουν τοποθετηθεί τυχαία από τους διεθνείς επικυρίαρχους για να καταστρέψουν την Ελλάδα και μόνο υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να τους αντιμετωπίσει ο Έλληνες που στενάζει κάτω από το ζυγό του χαρτοφύλακα τους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου