Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Όταν η ΕΡΤ δίνει βήμα στην... λογοκρισία

Ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης δεν είναι «δικός μας». Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα λεγόμενά του δεν έχουν ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως του αν συμφωνούμε μαζί του ή όχι. Ο Βαρουφάκης, λοιπόν, με κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θεωρεί ο ίδιος ότι είχε αποκλειστεί από την δημόσια τηλεόραση τα δυο τελευταία χρόνια. Μάλιστα, γίνεται πιο συγκεκριμένος κάνοντας λόγο για «Έλληνα Υπουργό Προπαγάνδας, υπουργό για τον Τύπο και κυβερνητικό εκπρόσωπο», σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον Γιώργο Πεταλωτή.

Έχει πολύ ενδιαφέρον η άποψη του Βαρουφάκη για την τελευταία φορά που κλήθηκε στην δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα μ’ αυτόν, λίγο πριν βγει στον αέρα, η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων «μου ζήτησε σχεδόν σαν χάρη, να μην πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: αναδιάρθρωση χρέους. Ανησυχούσε ότι αν συνέχιζα να μιλάω για την αναδιάρθρωση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από την κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη. Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Έκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια τηλεόραση».


Αν αληθεύει η καταγγελία του γνωστού οικονομολόγου έχουμε μια ακόμη απόδειξη του ανελεύθερου, κατευθυνόμενου και εξυπηρετούντα συγκεκριμένα συμφέροντα χαρακτήρα της κρατικής τηλεόρασης, ότι, δηλαδή, αποτελεί ένα φερέφωνο της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων δεν φέρθηκε ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος, αλλά ως παραγγελιοδόχος της κυβέρνησης. Θαυμάστε ‘‘ανεξαρτησία’’ και ‘‘αδέσμευτη’’ άποψη από μια δημοσιογράφο και από ένα τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο προήγαγε αδιαμαρτύρητα την άθλια κυβερνητική πολιτική του μνημονίου, τόσο επί Παπανδρέου και Παπαδήμου όσο και επί της σημερινής τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Με την γνωστή αήθη, απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά απέναντι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σ’ ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, το οποίο εκφράζεται από ένα σημαντικό μέρος του Ελληνικού Λαού, αλλά δεν ακούστηκε ποτέ η άποψή του από τα δελτία ειδήσεων της κρατικής (και όχι δημόσιας δυστυχώς) τηλεόρασης. Μόνο ύβρεις, αφορισμοί, συκοφαντίες και λασπολογία, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα απάντησης. Αυτή ήταν η κρατική τηλεόραση. Ένα κυβερνητικό φέουδο, το οποίο απέκρυβε την αλήθεια και προσάρμοζε τις ειδήσεις, όπως αυτές θα βόλευαν την εκάστοτε κυβέρνηση. Το ίδιο θα ισχύσει και τώρα, καθώς η μετεξέλιξη της ΕΡΤ θα είναι μια ακόμα πιο εξαρτημένη από τις μνημονιακές και ανθελληνικές δυνάμεις τηλεοπτική συχνότητα όπου θα διαστρεβλώνεται η αλήθεια.
Η ΕΡΤ, για Εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, πρέπει να μείνει μακριά από τα ύποπτα παιχνίδια της κυβέρνησης. Να λειτουργήσει ως ένας δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης, που θα προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, θα καλλιεργεί τον Ελληνικό πολιτισμό και θα ανθίσταται σθεναρά στην διεθνιστική υποκουλτούρα που κυριαρχεί σήμερα. Ούτε η παλαιά ΕΡΤ ούτε το σχεδιαζόμενο εξάμβλωμα μπορούν να πετύχουν κάτι τέτοιο. 

Μόνο με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην εξουσία η ΕΡΤ μπορεί να αποκτήσει Αληθινά Εθνικό Περιεχόμενο.


xryshaygh.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου